U Srbiji skoro polovina populacije boluje od nekog oblika reume – oboljenja zglobova, tetiva i mišića čije su karakteristike zapaljenje, bol i otok, uz ukočenost i ograničenu pokretljivost. Reuma progresivno oštećuje zglobove a posledice su značajno smanjenje kvaliteta života, zahtevanje stalne pomoći od drugih i deformiteti.

Zglobex® preparati deluju na sam uzrok oštećenja zglobova i pružaju trenutno olakšanje tegoba. Misija Zglobex® porodice je da vam omogući aktivan i dan bez bola, svaki dan.

ZAŠTITA I OBNAVLJANJE HRSKAVICE

Zglobex® deluje na sam uzrok nastanka tegoba: zaustavlja upalni proces i stavlja oboljenje pod kontrolu. Ublažava i otklanja simptome I degenerativnog i reumatoidnog artritisa. Sprečava deformitete i dalje propadanje zglobova.

BEZ NEŽELJENIH DEJSTAVA

Zglobex® je dobijen iz visoko prečišćenih biljnih i prirodnih proizvoda i bezbedan za svakodnevnu primenu. Kapsule ne iritiraju želudac, a sprej i mast su blagi za kožu i mogu se koristiti u dužem vremenskom periodu.

TRENUTNO OLAKŠANJE TEGOBA

Odabrani sastojci Zglobex®-a brzo prodiru duboko u tkivo i trenutno dovode do olakšanja tegoba. Pogodan je za sportske povrede i uvek kad je zbog jakog bola potrebna snažna efikasnost i brzo dejstvo.

VRHUNSKI KVALITET

U preparate Zglobex® ugrađene su najkvalitetnije sirovine i moderna tehnologija izrade. Visoko stručna podrška kroz korisnički servis i blizu 10 godina iskustva zaslužni su za hiljade zadovoljnih korisnika koji nam veruju.

ZGLOBEX PROIZVODI

Zglobex Doloaktiv

Zglobex® Doloaktiv® kapsule deluju na sam uzrok, sprečavaju oštećenja i obnavljaju hrskavicu.

Odabrane komponente Zglobex® Doloaktiv® kapsula imaju snažan antireumatski efekat i pružaju dugotrajnu zaštitu za dugotrajnu vitalnost. To je važno jer ima još toliko stvari koje želite da uradite.

Zglobex doloaktiv

Zglobex DoloAktiv

Bilo da je oštećenje hrskavice izazvano autoimunskim odgovorom, kao u slučaju reumatoidnog artritisa ili je oštećenje posledica mehaničkih i biohemijskih zbivanja, kao u slučaju degenerativnog osteoartritisa i sportskih povreda, sva oštećenja hrskavice posredovana su istom reakcijom: zapaljenskim, tj. upalnim procesom.

Zapaljenje, tj. upala se širi zahvaljujući proinflamatornim supstancama od kojih su najznačajniji azot-monoksid (NO), IL-1, TNF-α i prostaglandini. Količina ovih jedinjenja u tkivima zgloba direktno je proporcionalna stepenu oštećenja hrskavice. To znači da se zapaljenje i oštećenja hrskavice mogu ublažiti smanjenjem produkcije ovih supstanci.

Šta je ZGLOBEX DoloAktiv?

ZGLOBEX ® DoloAktiv® je prirodni preparat koji ciljano deluje na upalne procese u zglobu. Aktivni sastojci preparata ZGLOBEX ® DoloAktiv® pomažu da se blokira aktivnost supstanci odgovornih za zapaljenje i destrukciju tkiva zgloba. Na taj način, ZGLOBEX ® DoloAktiv® deluje na sam uzrok problema, pomaže sprečavanje propadanja hrskavice i ostalih struktura zgloba, smanjuje bol i povećava pokretljivost.

Odabrane komponente ZGLOBEX ® DoloAktiv®-a dobijene su iz prirodnih izvora najsavremenijim tehnološkim postupkom i pokazuju komplementarno dejstvo na uzrok i simptome artritisa.Suvi ekstrakt korena harpagofituma ili đavolje kandže (lat. Harpagophytum procumbens) koji ulazi u sastav DoloAktiv®-a tradicionalno se koristi za ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Ekstrakt sadrži visoke doze feniletanoidnih glikozida, od kojih je najvažniji harpagozid sa snažnim antiinflamatornim, antireumatskim i analgetskim dejstvom. Najnovija klinička istraživanja potvrđuju efikasnost harpagozida kod simptoma artritisa i efekat sličan antireumatskim lekovima kao što su COX-2 inhibitori (rofekoksib).

Pinus pinaster, ili primorski bor ima visok sadržaj procijanidina, koji imaju dvostruki efekat: snažno antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Istraživanja pokazuju da je antiinflamatorno dejstvo kumulativno, tj. da se vremenom pojačava. Procijanidini koji ulaze u sastav ZGLOBEX ® DoloAktiv®-a inhibiraju dejstvo enzima COX-1 i COX-2 koji su odgovorni za zapaljenje, otok, bol i oštećenja na hrskavici. Inhibicijom ovih enzima, DoloAktiv® štiti hrskavicu i ublažava postojeće tegobe. Dodatni benefit ovih supstanci je što deluju i na krvne sudove, pa poboljšavaju prokrvljenost i imaju antiagregacioni efekat sličan aspirinu.

Prirodne sirovine, optimalne doze i kontrolisan sastav komponenti iz preparata ZGLOBEX® DoloAktiv® garantuju bezbednost za dugotrajnu upotrebu, bez neželjenih dejstava. ZGLOBEX® DoloAktiv® se proizvodi posebnom patentiranom tehnologijom čime se višestruko pojačava efikasnost s jedne, i smanjuje mogućnost neželjenih efekata standardne terapije s druge strane.

Kako deluje?

Zglobex-Doloaktiv-ostanite-aktivni-za-zglobove


ZGLOBEX® DoloAktiv® poseduje antiinflamatorno, imunoregulatorno i analgetsko dejstvo, a pokazan je i zaštitni efekat na jetru, naročito značajan za pacijente koji su zbog težine osnovne bolesti na dugotrajnoj i agresivnoj terapiji.

Na ovaj način olakšava osnovne simptome bolesti zglobova: bolove, ograničen obim pokreta, osećaj ukočenosti u zglobovima, kao i one specifične za inflamatorne bolesti: otok i crvenilo, te sprečava razvoj kasnijih komplikacija u vidu deformiteta i nepokretnosti zglobova.

Efekat ostvaruje na molekularnom nivou što je pokazano brojnim kliničkim studijama.

Mehanizam dejstva uključuje više komponenti:

  • Smanjuje koncentraciju azot-monoksida. Upotrebom DoloAktiv®-a značajno se redukuje koncentracija azot-monoksida u serumu i zglobnoj tečnosti. Smanjuje produkciju azot-monoksida od strane sinovijalne membrane i hrskavice i smanjuje oštećenje ćelija hrskavice
  • Inhibicija COX-1 i COX-2 enzima, slično antireumaticima
  • smanjuje nivo IL-1 koji je pri zapaljenskim bolestima značajno uvećan i tako smanjuje intenzitet imunskog odgovora
  • inhibira sintezu inflamatornih faktora prostaglandina ε2 i leukotrijena

Kome se preporučuje?

ZGLOBEX® DoloAktiv® smanjuje koncentraciju supstanci koje učestvuju u zapaljenskoj reakciji pa na taj način smanjuje upalu, ublažava bol i ukočenost, sprečava deformitete i kasnije posledice bolesti.

Preporučuje se kod simptoma osteoartritisa i reumatoidnog artritisa gde značajno skraćuje epizode i intenzitet pogoršanja, kod bolova u zglobovima i mišićima, i kao dugotrajna zaštita hrskavice od oštećenja.

Kod osoba sa početnim oblikom artritisa – DoloAktiv® deluje zaštitno na hrskavicu, ublažava postojeće simptome i sprečava progresiju bolesti.

Kod osoba sa uznapredovalim sipmtomima – DoloAktiv® pojačava dejstvo nesteroidnih antireumatika (NSAIL) pa se njihova doza vremenom može smanjiti. Na taj način štiti se želudac od neželjenih dejstava NSAIL.

Kod osoba sa reumatoidnim artritisom – omogućava novi pristup lečenju bolesti zglobova, komplementaran sa postojećom terapijom. Dobro se kombinuje i pojačava dejstvo metotreksata. Na taj način skraćuje se trajanje relapsa bolesti i progresivna oštećenja.

Način upotrebe: 1-2 kapsule dnevno

KANCELARIJA U BEOGRADU

marketing@proton.rs

+381 (011) 20 70 80

www.zglobex.com

SHARE