Lafarge Srbija je deo Holcim Grupe, koja je nastala u julu 2015. godine spajanjem dve vodeće svetske kompanije u oblasti  građevinskih materijala: Lafarge i Holcim. 
Naša delatnost u Srbiji se odvija u jednoj fabrici cementa i više fabrika betona. 
Fabrika cementa u Beočinu jedna je od najstarijih i najvećih fabrika cementa u Evropi. 
Istorija fabrike cementa, duga bezmalo dva veka, seže u 1839. godinu i začetke industrijalizacije na našim prostorima. 
Zahvaljujući  investicionom programu vrednom preko 150 miliona evra, danas je Lafarge Beočinska fabrika cementa moderna  fabrika, koja je potpuno usklađena sa standardima Holcim grupe u oblasti efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednostI na radu.  
Desetine miliona tona cementa  proizvedenog u Beočinu,  izgrardile su mnoge objekte i građevine kod nas i u svetu. 
Hidrocentrala Đerdap, Avalski toranj, Most na Adi, Most kod Beške, Koridori 10 i 11, Pupinov most, Vetropark Čibuk, pruga Beograd–Budimpešta, tuneli, mostovi, putevi, stambeni i poslovni objekti, samo su neki od  projekata koji su izgrađeni materijalim koje proizvodimo.
Lafarge Srbija proizvodi različite vrste visokokvalitetnog betona. U paleti proizvoda mogu se naći betoni različitih čvrstoća i namena. 
Kao snabdevači betona prisutni smo na svim velikim projektima u Srbiji. Betoni se proizvode u fabrikama betona pod strogim nadzorom Lafarge laboratorije koja je opremljena savremenom opremom a recepture i sam kvalitet kontroliše kvalifikovano osoblje naše kompanije.Svi betoni imaju atest izdat od strane nezavisne sertifikovane laboratorije.
 https://www.lafarge.rs/

SHARE