Preduzeće za proizvodnju i promet Industrija mesa “Matijević” je organizovano kao Društvo sa ograničenom odgovornošću sa udelom od 100% privatnog kapitala. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i promet mesa i mesnih prerađevina, a našu organizacionu šemu možete pogledati ovde.
 
Matijević DOO iz Novog Sada, od svog osnivanja 1991. godine kao zanatsko trgovačka radnja “MIM”, uvek je težila usponu i razvoju proizvodnje i proizvodnih kapaciteta i danas je postala vodeća firma u Srbiji u proizvodnji, preradi i prometu mesa i mesnih prerađevina. Danas, kompanija broji više od 1700 zaposlenih, od kojih više od 1100 radi u 155 maloprodajnih objekata širom zemlje, od severa do juga Srbije.
U svom sastavu ima 106 privrednih društava iz oblasti poljoprivrede, trgovine i ugostiteljstva. IM Matijević d.o.o. zajedno sa tim preduzećima čini jedan konglomerat, koji objedinjuje 3.300 zaposlenih. “Matijević Agrar“ obrađuje oko 36.000 ha poljoprivrednog zemljišta na teritoriji pokrajine Vojvodine i oko 2.000 ha u Republici Hrvatskoj.
 
Kupovinom članskih uloga dve poljoprivredne zadruge u Republici Hrvatskoj, u Starim Jankovcima i Negoslavcima, sa oko 1.500 ha obradivog zemljišta, vlasnik kompanije IM Matijević g-din Petar Matijević, postao je i najveći vlasnik oranica u toj zemlji, što ga posebno vezuje za taj kraj kao rodno mesto, gde je je proveo najlepše dane svoga detinjstva.


www.matijevic.rs

SHARE