DOO „BB MINAQUA” Novi Sad je fabrika prirodne mineralne vode sa sedištem u Novom Sadu, Srbija i jedina je fabrika vode bogate jodom u Evropi. Sa jasnim ciljevima i jedinstvenim kvalitetom, Minaqua zauzima jedno od vodećih mesta među proizvođačima mineralne vode u Srbiji.

Asortiman MINAQUA proizvoda čine:

MINAQUA gazirana voda, dostupna u pakovanju od 2 l i 0,33 l MINAQUA

MINAQUA negazirana voda, dostupna u pakovanju od 2 l, 0,33 l i 6,25 l

MINAQUA JODI negazirani sok sa ukusom jabuke i višnje, dostupan u pakovaju od 0,5 l MINAQUA gazirani sokovi

LIMUNADA, dostupna u pakovanju od 2 l i 0,33 l

Ono što MINAQUA mineralnu vodu čini posebnom u odnosu na ostale mineralne vode, jeste sadržaj prirodno rastvorenog JODA.

Koliko je jod važan za naš organizam, govori činjenica da njegov nedostatak ostavlja trajne posledice na ljudsko zdravlje, posebno u periodu trudnoće i prvim godinama života bebe. Nedostatak joda može da bude uzrok hipotireoze, gušavosti, hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti, uvećanja traheja ili jednjaka koje na kraju može rezultirati rakom tiroidne žlezde. Kod žena nedostatak joda vezuje se za fibrocistično oboljenje dojke.
Naš organizam nije sposoban da proizvede ovaj životno važan mineral. Jod je neophodno unositi redovno. Namirnice najbogatije jodom su morski plodovi (alge, rakovi, školjke, riba), manje joda sadrže mlečni proizvodi a dobar izvor joda su i mineralne vode bogate prirodno rastvorenim jodom.

KONTAKT

BB MINAQUA NOVI SAD

Futoški put 93b 21000 Novi Sad Srbija

021/402-611 | 021/402-495

info@bbminaqua.com

www.bbminaqua.com

SHARE