Institut za ratarstvo i povrtarstvo je osnovan 1938. godine odlukom Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Jugoslavije. Tada je oformljena Poljoprivredna i kontrolna stanica u Novom Sadu iz koje je nastao današnji Institut. Uspešnim radom i vrhunskim rezultatima implementiranim u poljoprivrednu praksu Institut je postao značajno ime u svetskoj nauci.

Osnovna i primenjena istraživanja, koja su osnovna delatnost Instituta, usmerena su na stvaranje sorti i hibrida ratarskih, povrtarskih kao i velikog broja krmnih, industrijskih, lekovitih i začinskih biljaka. U oplemenjivanju akcenat se daje na postizanje visokih prinosa, vrhunskog kvaliteta, kao i na otpornost prema abiotičkim i biotičkim stresovima. Ne zanemaruju se ni sorte i hibridi za posebne namene. Pored oplemenjivanja, Institut razvija i tehnologiju gajenja sopstvenih sorti i hibrida. Rezultati se prenose odmah u praksu, na više načina: preko semena, kao tehnologija obrade zemljišta, kao tehnologija gajenja pojedinih sorti i hibrida ili рrеkо zaštite pojedinih sorti i hibrida.

Do sada je u Institutu stvoreno preko 1200 sorti i hibrida, od čega je nešto više od 1000 registrovano i gaji se u inostranstvu. U otvorenoj konkurenciji na svetskom tržištu, Institutske sorte i hibridi su prisutni u više od 30 država, od Argentine, preko zemalja Evropske unije, Ukrajine, Rusije, do Kine i Indije.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo ima moćan naučni tim od preko 100 istraživača, od čega je 93 doktora nauka. Njima asistira preko 300 visokoobrazovanih i radnika različitih profila, što je garancija kvaliteta svega što Institut nudi – semena, tehnologije, obrazovanja i usluga.

Uzlaznu liniju razvoja Institut danas uspešno nastavlja održavanjem Sistema upravljanja kvalitetom prema Internacionalnom standardu ISO 9001, i Sistema upravljanja zaštitom životne sredine prema ISO 14001.

Institut je državna institucija u nadležnosti Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. Kao takav, Institut realizuje brojne naučne projekte koje finansira država, a istovremeno učestvuje i u međunarodnoj naučnoj saradnji preko internacionalnih projekata. Može se reći da je Institut lider u oblasti poljoprivrednih istraživanja, u zemlji i šire u regionu, posebno u oblasti oplemenjivanja biljaka.

Pored naučnog dela, Institut razvija i komercijalni. Od pre nekoliko godina, Institut je plasirao i novu robnu marku „NS seme” koja je već znak prepoznavanja i sinonim za kvalitet i dobar prinos. S obzirom da se teško može pronaći prepoznatljiv brend s prostora Srbije, „NS seme” to svakako jeste i predstavlja jedan od najboljih izvoznih proizvoda Srbije. Interes za gajenje NS sorti i hibrida je u neprekidnom porastu, naročito u zemljama istočne Evrope.

Proizvodni program Instituta

Za upite u vezi cena i stanja lagera molimo Vas da nas kontaktirate
preko besplatnog info broja 0800/000 021 ili se obratite našim promoterima.

Kukuruz

MP cene (proleće 2019):
od 3.850,oo din/SJPregled

Uljane kulture

Cenovnik će uskoro biti dostupan…Pregled

Soja

MP cena (proleće 2019):
99,oo din/kgPregled

Krmno bilje

MP cena (proleće 2019)
Lucerka: od 480,oo din.Pregled

Strna žita

Sve sorte jarih strnih žita (proleće 2019):
50,oo din/kgPregled

Alternativne kulture

Cenovnik će uskoro biti dostupan…Pregled

Povrtarstvo

Seme povrća i cveća u kesicama (MP cena – proleće 2019)
25,oo din/komPregled

Mikrobiološki preparati

Cenovnik će uskoro biti dostupan…Pregled

Kontakt:

Institut za ratarstvo i povrtarstvo
Maksima Gorkog 30
21101 Novi Sad, Srbija
tel.: (021) 4898 100 (centrala)
fax: (021) 6621 212
e-mail: institut@ifvcns.ns.ac.rs

Veleprodaja i maloprodaja:
Skladišno distributivni centar „NS seme“
Rimski Šančevi bb, mapa
telefoni:
021/48 98 280
021/48 98 289
fax.:
021/48 98 299

www.nsseme.com

SHARE