Preduzeće „Gebi“ d.o.o.  iz Čantavira je osnovano 1983. godine.

Prvi koraci su napravljeni na polju uvoza i trgovine  komponenti za stočnu hranu i kako se ovaj posao brzo razvijao nikla je ideja da se sagradi i pokrene Fabrika za proizvodnju stočne hrane.

Zahvaljujući profesionalnom pristupu poslu, znanju, najsavremenijoj tehnologiji, automatskoj proizvodnji, kvalitetnim sirovinama i recepturama, “Gebi” je za svega nekoliko godina osvojio poverenje velikog broja kupaca. Kvalitet proizvoda, svima pristupačna komercijalna služba i posvećenost potrošačima omogućili su da proizvodi stignu do svakoga na teritoriji cele Srbije i vremenom i u okolne zemlje.

Fabrika Gebi danas zapošljava preko 300 ljudi u fabrici u Čantaviru i još 30 terenskih predstavnika koji uz pomoć dvadesetitri (23) distributera na teritoriji Srbije snabdevaju preko 2.000 maloprodajnih objekata bogatom paletom proizvoda ovog preduzeća.

Na ovaj način se prodaje 65 % ukupne godišnje proizvodnje. Oko 10% proizvoda se plasira velikim farmama stoke, koje robu kupuju direktno u preduzeću, a preostalih 25 % proizvodnje se izvozi i plasira na tržišta Bosne i Herecegovine, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Kosova.

Opredeljenost preduzeća ka sve većem rastu proizvodnje, proširenju proizvodnog asortimana i plasmana na tržištu, zahteva kontinuirano ulaganje u razvoj stručnog kadra i unapređenje proizvodnje. Zahvaljujući ovakvoj poslovnoj politici “Gebi” je tokom poslednje dve godine, sa investicijama vrednim oko 2,5 miliona EUR  povećao skladišne kapacitete sirovina na oko 100 hiljada tona, proširio magacin gotovih proizvoda i stvorio pretpostavke da dnevni projektovani kapacitet proizvodnje bude na nivou 1000 tona različitih vrsta proizvoda stočne hrane.

Sa oko 20 % učešća u ukupnoj proizvodnji i plasmanu stočne hrane, Fabrika Gebi je lider na tržištu Republike Srbije i sa punom posvećenošću se radi na daljem usavršavanju rezultata na polju ishrane domaćih životinja.

Iako se relativno kratko nalazi na domaćem i regionalnom tržištu, kompanija “Gebi” je uspela da se pozicionira u samom vrhu među domaćim proizvođačima stočne hrane. To smo uspeli zahvaljujući jasnoj viziji kontinuiranog razvoja, dobrom menadžmentu i realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti. U tome su nam svakako pomogli i naši poslovni partneri i kupci koji su na pravi način prepoznali kvalitet naših proizvoda, odgovornost u poslovanju i poštovanje dogovorenih rokova.
Kompanija “Gebi” godinama konstantno povećava broj zaposlenih i danas imamo oko 200 radnika u fabrici u Čantaviru, koji uz pomoć 29 terenskih predstavnika u Srbiji, 11 u Bosni i Hercegovini, četiri u Crnoj Gori, dva na Kosovu i Metohiji, jedan u Albaniji i jednog u Makedoniji, snabdevaju oko 2.500 maloprodajnih objekata u regionu. Na ovaj način se prodaje oko 80 odsto naše ukupne proizvodnje, dok ostatak plasiramo farmama stoke i domaćinstvima koji robu kupuju direktno u preduzeću.

Naravno, ne zadovoljavamo se postignutim, jer je opredeljenje naše kompanije da i dalje širimo obim proizvodnje i obogaćujemo proizvodni asortiman i plasman na tržištu. Sve to zahteva kontinuirano ulaganje u razvoj stručnog kadra i unapređenje proizvodnje, a rezultati su vidljivi iz godine u godinu, jer smo tokom godina povećali skladišne kapacitete na oko 100 hiljada tona sirovina, proširili magacin gotovih proizvoda i napravili moderan silosni park, te značajno uvećali dnevni kapacitet proizvodnje na čitavih 1000 tona različitih vrsta naših proizvoda. To nam je omogućilo da realizujemo planove za rast u svim segmentima, pa u ovom trenutku na našem tržištu učestvujemo sa čak 17 odsto.

Naravno, veliki uticaj u ovako dinamičnom razvoju kompanije imaju i naši kooperanti, pre svega individualni proizvođači iz naše okoline, sa kojima negujemo komšijski, partnerski i prijateljski odnos. Obostrano uzajamno poverenje, kako sa naše strane prilikom prijema sirovina, tako i sa njihove kada ih isporučuju, je iz godine u godinu sve veće i zasnovano je na poštovanju svih dogovora.  Naša velika prednost je činjenica da u krugu od 50 kilometara nabavljamo gotovo sve ono što nam je potrebno za proizvodni proces, a do toga smo došli jer smo tokom minulih godina upravo našim odnosom prema njima stekli poverenje brojnih kooperanata i obezbedili sebi stabilnu sirovinsku bazu. Takođe, svim poljoprivrednim proizvođačima iz okoline nudimo i mogućnost uslužnog skladištenja kukuruza i pšenice, te su ove kulture u našim modernim, kompjuterizovanim i strogo kontrolisanim silosima na najsigurnijem mogućem mestu.

Uvođenje inovativnih programa u naše poslovanje je jedan od naših zaštitnih znakova, pa smo uspostavili i liniju proizvodnje hrane za pse i mačke. Naša distributivna mreža u ovoj oblasti se izuzetno dinamično razvija i očekujemo da ćemo i tu izboriti mesto u samom vrhu regionalnog tržišta.

Isto tako, od našeg pšeničnog brašna namenjenog ljudskoj ishrani, “Bački zlatnik”, tip 400 i tip 500, smo napravili izuzetno tražen brend. Celu proizvodnju u ovom trenutku prodajemo pekarima, kako u Srbiji, tako i u regionu, pa uskoro planiramo i proširenje proizvodnje, kako bi se ono, zbog velike potražnje, našlo i u slobodnoj prodaji.

Frendy

Gebi Doo 24220 Čantavir
Maršala Tita 46
Tel: +381 (0)24/782-525
Fax: +381 (0)24/782-526
E-mail: office@gebi.rs

www.gebi.rs

SHARE