Kompanija „Europolis“ počela je sa radom 31. marta 1999. godine.

Osnivač je dr Vladan Zečević, a osnovna delatnost preduzeća bila je spoljna i unutrašnja trgovina proizvodima od gvožđa i čelika za građevinarstvo, kao i opremom za industriju.

2005. godine, izvršena je suštinska promena pokretanjem proizvodnje i otvaranjem fabrike na lokaciji Batajnički put, tako da je „Europolis“ postao dominantno proizvođačka firma, ali je zadržao i delatnost iz ranijeg vremena.

Europolisovi proizvodi; glatka i rebrasta žica i šipka, binor nosači i armaturne mreže, posle samo nekoliko meseci tržišnog života postale su brendovi koji su osvojili pregršt priznanja na specijalizovanim sajmovima građevinarstva u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Europolis kontinuirano prati potrebe tržišta i proširuje svoje kapacitete. U novembru 2007. godine pušten je u rad novi pogon u Mesarcima, Opština Vladimirci.

Iste godine u okviru fabrike u Batajnici otvoren je Armirački pogon u kome se proizvode sve vrste obrađenog gvožđa i koševa za šipove na visokoproduktivnim mašinama renomiranih proizvođača u toj oblasti.

Na isteku 2007. godine Europolis je nesumnjivi regionalni lider u proizvodnji građevinskog materijala od čelika, kontinuirano povećavajući proizvodne kapacitete i šireći lepezu proizvoda uz ostajanje u istoj proizvodno – trgovačkoj branši. Jedina pozicija sa koje se kompanija ne pomera jeste – vrhunski kvalitet proizvoda.

Godine 2010 kompletna proizvodnja se premešta u Mesarce.

Sredinom 2013. godine kompanija Europolis je krenula sa proizvodnjom “remenata” – tunelskih podgrada za primarne i sekundarne tunelske obloge od savijenih armaturnih sipki i crne bravarije. U isto vreme počinje i proizvodnja geotehničkih ankera za tunele i zaštitu kosina.

Danas Europolis raspolaže sa preko sedam hektara placa, blizu 13000 m2 proizvodnog i poslovnog prostora, moćne koprodukcione kapacitete, moderan vozni park za utovar i istovar sirovine i gotovih proizvoda i transport do kupaca.

 

EUROPOLIS – DIREKCIJA
Bul. Zorana Ðindica 4a
11070 Novi Beograd, Srbija

Telefon: +381 11 3770 000

Fax: +381 11 3770 004

office@europolis.rs

SHARE