Henkel posluje globalno sa vodećim inovacijama, brendovima i tehnologijama u tri poslovna sektora: Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija).

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo oduvek je bio sastavni deo našeg osećaja odgovornosti koji imamo kao kompanija.

Henkelova posvećenost liderstvu u održivosti je duboko usađena u naše vrednosti. Održavanje ravnoteže između ekonomskog uspeha, zaštite životne sredine i društvene odgovornosti već decenijama čini osnovu naše organizacione kulture. Ovaj pristup se primenjuje na svaki poslovni sektor i funkciju, a naših više od 53.000 zaposlenih širom sveta su čvrsto usvojili načela održivog razvoja i svakodnevno rade, misle i stvaraju u skladu s tim.

Održivost u Henkel Srbija d.o.o.

Izuzetna posvećenost u Henkelovoj kompaniji u Srbiji.

Henkel Srbija je, kao i globalna kompanija, posvećena liderstvu u održivosti. Svakoga dana, u svakom poslovnom sektoru, fokusiramo se na održivost kako bismo održali ravnotežu između ekonomskog uspeha i društvene odgovornosti. Na lokalnom nivou, primenjujemo globalnu strategiju održivosti, u svim aktivnostima naše kompanije duž celog lanca vrednosti, od proizvodnje do saradnje sa kupcima, a takođe podržavamo lokalne humanitarne organizacije i angažovanost zaposlenih.

Naša strategija održivosti: ostvariti više sa manje

Kako bismo zadržali ovu prednost u budućnosti, razvili smo dugoročnu strategiju održivosti i postavili jasan i veoma ambiciozan cilj za 2030 godinu: Do tada, svi Henkelovi proizvodi i procesi, treba da budu tri puta efikasniji nego što su to danas (“Factor 3”).

Ovaj cilj je usmeren na jedan od glavnih izazova sa kojim ćemo se u budućnosti suočiti: odvajanje rasta od potrošnje resursa. Umesto toga želimo da proizvedemo veću vrednost za naše kupce i potrošače, za zajednice u kojima poslujemo i za našu kompaniju uz istovremeno smanjenje našeg ekološkog otiska. Ostvariti više sa manje je ideja koja je u središtu naše strategije održivosti i koja upravlja svim našim poslovnim procesima i aktivnostima.

Kompanija Henkel je organizovana u tri poslovna sektora koji posluju globalno: Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija).

Adhesive Technologies

Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije) kompanije Henkel su vodeće u svetu po svojim značajnim rešenjima. Mi vodimo tržišta današnjice i stvaramo tržišta sutrašnjice uz naš jedinstveni portfolio pionirskih inovacija, odgovarajućih rešenja i jakih brendova koji predstavljaju iskorak u segmentu adheziva, zaptivača i funkcionalnih premaza. Kombinujemo vođstvo u inovacijama i tehnologiji sa bliskim odnosom sa kupcima da bismo pružili rešenja koja su ključni deo mnogobrojnih proizvoda u industriji i širokoj potrošnji. Koristimo prisustvo na globalnom nivou i stručnost da bismo kupcima i potrošačima širom sveta ponudili pobedničku kombinaciju najboljih usluga u klasi i vodeće tehnologije.

Naš asortiman industrijskih proizvoda je organizovan u pet robnih marki iz područja tehnologija – Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson i Aquence. Za potrošačka i profesionalna tržišta, smo fokusirani na globalne platforme za robne marke Ceresit, Moment i Loctite.

  • U poslovnoj jedinici Lepkovi za ambalažu i robu široke potrošnje, sarađujemo sa proizvođačima vodećih brendova i međunarodnim kupcima u cilju razvoja inovativnih i održivih rešenja za proizvodnju ambalaže i robe široke potrošnje.
  • U poslovnoj jedinici Prevoz i metal, nudimo našim kupcima vrhunska rešenja za automobilsku i avio industriju, kao i izuzetna sistemska rešenja za industriju za obradu metala, sveobuhvatan asortiman tehnologija i specijalizovane tehničke službe.
  • U poslovnoj jedinici Opšta industrija, nudimo našim kupcima sveobuhvatni asortiman proizvoda za proizvodnju i održavanje trajne robe.
  • Naša poslovna jedinica Elektronska industrija nudi kupcima iz oblasti elektronske industrije širom sveta sveobuhvatni asortiman inovativnih lepkova visoke tehnologije za proizvodnju mikročipova i elektronskih sklopova.
  • U poslovnoj jedinici Lepkovi za široku potrošnju, zanatlije i građevinarstvo, na tržištu nudimo širok raspon proizvoda robnih marki za privatne korisnike i zanatlije.
Ceresit Logo

Ceresit

Moment

Loctite logo

Loctite

Naši glavni brendovi širom sveta

Loctite logo
Technomelt
Teroson
Selection of adhesive products

Tržišta

Rešenja iz Henkela se mogu pronaći u mnogim predmetima koji se proizvode, a koje svakodnevno koristimo: u automobilima, knjigama i časopisima, kompjuterima, avionima, frižiderima, mobilnim telefonima, nameštaju, tekstilima, ambalaži i mnogim drugim predmetima.

Bele kante

Adhesive Technologies

Henkel je vodeći proizvođač na svetu za adhezive, zaptivače i proizvode za tretman površina.

Beauty Care

Henkel Beauty Care zauzima vodeću poziciju širom sveta, njegove poslovne jedinice za proizvode označene robnim markama neprestano se proširuju.

Laundry & Home Care

Poslovna jedinica Deterdženti i kućna hemija predstavlja temelj Henkelovog uspeha: sve je počelo sa proizvodom iz ovog poslovnog sektora. Saznajte više

Syoss

Syoss

Aquence logo

Aquence

Bonderite logo

Bonderite

Clin

Clin

Deciji sapun

Gliss logo

Gliss

K2r

Mer

Logo Schwarzkopf Palette

Palette

Perwoll

Perwoll

Pritt logo

Pritt

Schauma

Silan

Silan

Somat

Somat

Taft logo

Taft

Tangit logo

Tangit

Technomelt

Technomelt

Teroson

Teroson

Vademecum logo

Vademecum

Henkel u Srbiji

Bulevar Oslobođenja 383

11040 Beograd

Telefon: +381-11-207-22-00

www.henkel.rs

VIAHenkel
SHARE