Početak firme Forma Ideale datira iz 1995. godine kada je, kao porodična firma, osnovana samostalna zanatska radnja EL-EN. Glavni proizvodni program bili su set stolovi u kombinaciji punog drveta, stakla i pločastog materijala. Zbog svojih skromnih proizvodnih potencijala, EL-EN je postala dobavljač maloprodajnih salona drugih prodavaca nameštaja.

S obzirom na to da je od samog početka odziv kupaca bio izuzetno veliki, potražnja je postala veća od mogućnosti ponude. To je zahtevalo ubrzano širenje proizvodnih kapaciteta firme.

Od 2001. godine, firma svoju delatnost upotpunjuje i trgovinom u sopstvenoj maloprodajnoj mreži. Prvi maloprodajni objekat otvoren je u Zaječaru 2001. godine. U narednih godinu dana otvoreni su maloprodajni objekti u Nišu i Kragujevcu.

Do 2004. godine firma je radila pod nazivom SZTR EL-EN-Forma Ideale, a 2004. godine osnovano je privatno privredno društvo Forma Ideale d.o.o, koje je nastavilo osnovnu delatnost radnje. Danas se Forma Ideale svrstava u rang velikih preduzeća.

Forma Ideale se bavi izradom pločastog i tapaciranog nameštaja. Ovaj, najvažniji sektor, lociran je u Kragujevcu, gde je i sedište firme, kao i u Majdanpeku, dok se ukupni skladišno-proizvodni kapaciteti prostiru na više od 50.000m2. U proizvodnom procesu angažavano je oko 500 radnika. Osnovne proizvodne kapacitete preduzeća čini pogon za izradu pločastog nameštaja, kao primarni deo proizvodnje, a sastoji se od 4 proizvodne linije kompletno opremljene mašinama „HOMAG Group“ i „Biesse Group“, jednih od najznačajnijih svetskih proizvođača opreme za industriju nameštaja. Sve mašine u proizvodnim halama preduzeća Forma Ideale su poslednje generacije sa primenom digitalnih tehnologija i CNC upravljanja, što obezbeduje stalnost kvaliteta i visoku produktivnost, čime se garantuje spremnost firme da odgovori na sve zahteve tržišta.Posebna pažnja se posvećuje osvajanju standarda kvaliteta proizvoda. Direktni izveštaji sa terena od strane servisno-montažerskih ekipa predstavljaju osnovni parametar pri analizi kvaliteta.

Kolekcije KUHINjA

Pored pogona za proizvodnju pločastog nameštaja, Forma ideale poseduje i sopstveni pogon za proizvodnju kartonske ambalaže koji funkcioniše na površini od 1.500m2. Ovaj pogon u potpunosti prati proizvodne kapacitete pogona za izradu pločastog nameštaja. Kompletna proizvodna hala pokrivena je sistemima za centralno otprašivanje, čime se obezbeđuje zdrava radna sredina i mogućnost recikliranja.

Balance

Tapacirani nameštaj Forma Ideale proizvodi se u Termal Inženjeringu u Majdanpeku u proizvodno – skladišnim kapacitetima površine 6.500 m2. Preduzeće zapošljava preko 130 radnika različitih profila angažovanih na proizvodnji i skladištenju, a u kolekciji tapaciranog nameštaja Forma Ideale za zastupljeni su ležajevi, francuski ležajevi, ugaone garniture, taburei, tabure klupe i fotelje.

Savremen dizajn, jasne linije i vizuelna upečatljivost odlike su asortimana tapaciranog nameštaja Forma Ideale. Strateška razvojna politika preduzeća Termal Inženjering je proširenje asortimana i dalja izvozna ekspanzija.

Ukoliko imate reklamaciju na artikle kupljene u salonima ili prodajnim mestima Forma Ideale ili želite da proverite status već prijavljene reklamacije, pozovite call centar 0800-034-036, radnim danima i subotom od 9 do 21h ili pošaljite mail na prijem.reklamacija@formaideale.rs i naša služba za reklamacije će se potruditi da Vam u što kraćem roku reši reklamaciju ukoliko je opravdana.

Ukoliko imate reklamaciju na artikle kupljene u salonima ili prodajnim mestima Forma Ideale ili želite da proverite status već prijavljene reklamacije, pozovite call centar 0800-034-036, radnim danima i subotom od 9 do 21h ili pošaljite mail na prijem.reklamacija@formaideale.rs i naša služba za reklamacije će se potruditi da Vam u što kraćem roku reši reklamaciju ukoliko je opravdana.

Proizvodnja i razvoj

goran.brankovic@formaideale.rs
Goran Branković
Kragujevac

T: 034 308 100 lokal 1135

Zaposlenjezaposlenje@formaideale.rs
Služba za ljudske resurse
KragujevacT: 034 308 100

www.formaideale.rs

SHARE